Ta pasta jest super pyszna i bardzo łatwa do wykonania.
Dla wszystkich, którzy lubią marchewki i wytrawne smaki ten przepis będzie idealny.
A na dodatek jest super dietetyczna :)
Dla wszystkich, którzy lubią marchewki i wytrawne smaki ten przepis będzie idealny.
A na dodatek jest super dietetyczna :)
potrzeby będzie wam blender!
Składniki:
- 1 bardzo duża marchewka
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- sok z 1/2 cytryny
- garść migdałów
- mniejsza garstka kaparów (około 12 szt.)
- 1 duży ząbek czosnku
- sol, pieprz i płatki chili do smaku
Wykonanie:
- Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
- Wrzucamy ją do blendera i dodajemy resztę składników. Mielimy do uzyskania konsystencji lekkiej papki.
- Przekładamy do pojemnika (tylko nie plastikowego) i wstawiamy do lodówki aby pasta mogła nabrać aromatu. Wystarczy 30min.
Pastę można jeść z pieczywem jak na zdjęciu powyżej (bułeczki
pszenno-żytnie) lub też samą jako surówkę.
Tutaj również znajdziesz przepis na jajko sadzone z pieca, które też
widnieje na zdjęciu powyżej.
Smacznego!!
Super przepis. Napewno wypróbuje...czy garść kaparów nie dominuje w smaku?
OdpowiedzUsuńchodzi tu o mniejszą garstkę, już poprawiam w przepisie.
UsuńProszę o komentarz po wypróbowaniu, jestem ciekawa opinii!!