Zrobienie jajka sadzonego jeszcze nigdy nie było takie proste! Jest
ono pyszne i o wiele zdrowsze niż smażone! Gorąco polecam.
Wykonanie jest troszeczkę dłuższe niż tradycyjnego sadzonego, ale
uwierzcie mi że naprawdę warto!
Zapraszam do przepisu:
babeczki 9cm, ale może być i mniejsza)
Tu znajdziesz link do pasty marchewkowej i bułeczek pszenno-żytnich
widocznych na powyższym zdjęciu.
180°C/10-20min
Składniki:
- Dowolna szynka w plastrach.
- Jajka
- Sól i pieprz do smaku
- Odrobina masła do posmarowania blaszek.
Wykonanie:
- Blaszkę lekko wysmarować masłem a szynkę pokroić w plastry około 5cm grubości i wyłożyć nimi blaszki.
- Następnie wbijamy jajko do każdej wyłożonej blaszki szynką i doprawiamy do smaku.
- Blachę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni (grzanie góra-dół) na 10- 20min w zależności jak bardzo lubimy ścięte jajo.
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz