poniedziałek, 17 marca 2014

Jajka sadzone z pieca

Zrobienie jajka sadzonego jeszcze nigdy nie było takie proste! Jest
ono pyszne i o wiele zdrowsze niż smażone! Gorąco polecam.
Wykonanie jest troszeczkę dłuższe niż tradycyjnego sadzonego, ale
uwierzcie mi że naprawdę warto!
Zapraszam do przepisu:



Do wykonania tego przepisu potrzebujesz blaszkę do babeczek (średnica
babeczki 9cm, ale może być i mniejsza)


Tu znajdziesz link do pasty marchewkowej i bułeczek pszenno-żytnich
widocznych na powyższym zdjęciu.


180°C/10-20min
Składniki:




  • Dowolna szynka w plastrach.
  • Jajka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Odrobina masła do posmarowania blaszek.


Wykonanie:


  1. Blaszkę lekko wysmarować masłem a szynkę pokroić w plastry około 5cm grubości i wyłożyć nimi blaszki.
  2.  Następnie wbijamy jajko do każdej wyłożonej blaszki szynką i doprawiamy do smaku.
  3. Blachę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni (grzanie góra-dół) na 10- 20min w zależności jak bardzo lubimy ścięte jajo.



Smacznego!!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz