środa, 2 kwietnia 2014

Pasta z suszonych śliwek - odsłona druga

Już prezentowałam wam bardzo prosty i szybki przepis na pastę z suszonych śliwek, która może zastąpić wam dżem.
Tym razem dokonałam drobnych zmian, jak dla mnie bomba bo z cynamonem :)



Składniki:
  • 25 suszonych śliwek
  • Garstka solonych orzechów nerkowca (20g)
  • 1/4 - 1/2 łyżeczki cynamonu
  • Wrzącą woda

  1. Śliwki zalać zagotowaną wodą i odstawić na 10min.
  2. Po tym czasie śliwki wyjąć z wody i pokroić w plastry.
  3. Wrzucić do blendera, dodać orzechy oraz cynamon i zmielić na papkę.
  4. Przełożyć pastę do pojemnika (nie plastikowego) i wstawić do lodówki na minimum 15min. Gotowe

Smacznego!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz